دانش برتر

انگل شناسی

دانش برتر

انگل شناسی

دانش برتر

این وبلاگ در مورد شناخت بیماریهای انگلی پزشکی و دامپزشکی می باشد

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
آخرین نظرات
پیوندها

انفلوانزای نوع A

چهارشنبه, ۱۸ آذر ۱۳۹۴، ۱۰:۲۲ ب.ظ

 

علایم آنفلوآنزای خوکی
علایم این بیماری که همانند آنفلوآنزای فصلی است، عبارت است از:
* تب، که معمولا درجات بالای تب در بیماران دیده می شود اما برخلاف آنفلوآنزای فصلی برخی اوقات وجود ندارد.

* سرفه،گرفتگی یا آب ریزش بینی، گلودرد
* بدن درد،سردرد،لرز
* خستگی که بعضی اوقات می تواند مفرط باشد
* اسهال و استفراغ که نسبت به آنفلوآنزای فصلی کمی بیشتر است.

 

علایم حاد آنفلوآنزای خوکی
علایم حاد این بیماری در کودکان که نیاز به مراجعه فوری به پزشک دارند،به شرح زیر است:
* مشکل در تنفس و نفس کشیدن تند و سریع
* آبی یا خاکستری شدن رنگ پوست
* تمایل به مصرف مایعات کم می شود
* استفراغ مکرر و حاد
* خواب آلودگی
* علایم آنفلوآنزای حاد می تواند ذات الریه و از کار افتادن سیستم تنفسی باشد.

 

علایم آنفلوآنزای خوکی, پیشگیری از آنفلوآنزای خوکی

سرفه،گرفتگی یا آب ریزش بینی از علائم بیماری آنفلونزای خوکی است

 

راههای پیشگیری از آنفلوآنزای خوکی
ویروس‌هاى H۱N۱ آنفولانزاى خوک بسیار متفاوت با ویروس‌هاى ۱N۱H انسان است ، بنابراین، واکسن‌های مورد استفاده براى انفلوانزاى فصلى انسان براى جلوگیری از ابتلا به ویروس‌هاى H۱N۱ آنفولانزاى خوکی نه در بدن خوک و نه در بدن انسان ایمنی ایجاد نمی کند. بنابراین تا زمان تهیه واکسن این نوع آنفلوانزا صرفا می توان به توصیه های پزشکی و سازمانهای بهداشتی عمل کرد.

 

پزشکان در پاسخ به این سوال که هر فرد چطور می‌تواند از خود و خانواده‌اش در برابر این بیماری مراقبت کند، اظهار می دارند: در حال حاضر باید احتیاط‌های معمول برای آنفلوآنزا را انجام داد که شامل پوشاندن جلوی دهان و بینی به هنگام عطسه و سرفه کردن با یک دستمال کاغذی که باید پس از مصرف حتما دور انداخته شود و مخصوصا از عطسه کردن در کف دست باید خودداری شود. دستهایتان را باید مرتب بشوئید و در صورت نبودن آب و صابون از ژل پاک کننده استفاده شود. اگر هم بیمار شده‌اید در خانه بمانید.

 

همان طور که هوشیاری در برابر آلودگی برای پیشگیری از ابتلای شما و خانواده تان به بیماری ضروری است، در صورتی که خود مشکوک به ابتلا به آنفلوآنزا هستید، حتما هنگام عطسه و سرفه جلوی دهان و بینی خود را بگیرید. اگر دستمال به همراه ندارید، هنگام عطسه یا سرفه قسمت داخلی آرنج خود را در برابر دهان و بینی بگیرید تا دستانتان آلوده نشوند. احتیاط های معمول را به کار بندید. آنفلوآنزای خوکی مانند هر نوع سرماخوردگی دیگر از راه تماس سرفه و عطسه منتقل می شود. دست های خود را به طور مرتب بشویید. اگر آب و صابون در دسترس نیست، می توانید از ژل های تمیزکننده دست استفاده کنید.

 

در مورد استفاده از ماسک برای پیشگیری از ابتلا و جلوگیری از شیوع این بیماری ‌مرکز کنترل و پیشگیری امراض آمریکا معتقد است شواهد علمی کافی وجود ندارد که تایید کند که ماسک واقعا در خارج از تاسیسات مراقبت‌های بهداشتی کاربرد دارد.

 

در این قسمت نیز چند توصیه جدی به همراه موارد عملی برای جلوگیری از بیماری خطرناک آنفلوانزای خوکی آمده است:
1- دستهای خود را مرتباً بشویید: ذرات و قطرات کوچک ناشی از سرفه و عطسه بیماری را منتقل می کنند. این ذرات به دستهای ما منتقل می شوند و بعد هر چیزی را که ما لمس کنیم آلوده کننده می شود.

 

راه صحیح دست شستن : به غیر از پشت و روی دستها و انگشتان ، زیر ناخنها ، بین انگشتان و دور مچها را به مدت کافی با آب گرم یا داغ کف مالی کنید و بعد خوب بشویید. دستهای خود را نه تنها قبل از غذا خوردن و بعد از دستشویی رفتن بلکه بعد از استفاده کردن از حوله یا پوشاندن دهان بعد از سرفه یا عطسه بشویید.درست است تعداد دفعات خیلی زیاد می شود درست مثل تعداد دفعاتی که اگر شما در اورژانش یا اتاق عمل مشغول به کارمی بودید این کار را انجام می دادید.

 

2- وقتی عطسه یا سرفه می کنید دهان خود را بپوشانید : اگر دستمال ندارید از شانه یا گودی آرنج خود استفاده کنید.اگر این ذرات به لباس یا یقه شما منتقل شوند خیلی بهتر است از اینکه در هوا و بین افراد دیگر انتشار یابند.بعد دستهای خود را بشویید. در ضمن اجسام صاف مثل سکه بیشتر از اجسام زبر و منفذدار مثل کاغذ ویروس را منتقل می کنند.

 

3- در خانه بمانید: اگر بیمار هستید در خانه بمانید و همیشه دستهای خود را بشویید تا دیگران را آلوده نکنید.

 

4- صورت خود را لمس نکنید: دستهای خود را از غشاهای مخاطی ( چشم- دهان - بینی ) دور نگه دارید چون ویروس از این راه ها وارد بدن می شود.

 

5- از افراد بیمار دوری کنید.

 

آنفلوآنزای خوکی چیست,آنفلوانزای خوکی

مصرف هویج، انار و... از مواد غذایی مفید برای پیشگیری از آنفلونزای خوکی می باشد

 

چهار ماده غذایی برای مقابله با آنفولانزای خوکی
همانطور که می‌دانید هر روز بر تعداد مبتلایان به آنفلوانزای A افزوده می‌شود، پس برای عدم ابتلا به این بیماری و حذف این روند، پیشگیری‌های اساسی باید صورت گیرد. در اینجا متخصصان، مصرف ۴ ماده غذایی را توصیه کرده اند که سیستم ایمنی بدن را در مقابله با این ویروس مقاوم‌تر می‌کند. مصرف هویج، قارچ، انار و چای سبز از جمله اقدامات پیشگیرانه در برابر ابتلا به آنفلوانزای نوع A یا آنفلوانزای خوکی است.

 

هویج
برای مقابله با این بیماری، هویج انتخاب مناسبی است، زیرا منبع غنی بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) است و بتاکاروتن، مقاومت بدن را در مقابله با این بیماری، بالا می‌برد. طبق تحقیقات هر چه بتاکاروتن بیشتر مصرف شود، سلول‌های ایمنی بدن که شامل سلول‌های کشنده طبیعی هستند، زیاد‌تر می‌شوند.

 

قارچ
شما حتما از شنیدن این خبر که سس قارچ، سیستم ایمنی بدن را مقاوم می‌کند، خوشحال خواهید شد. طبق تحقیقات اخیر‌ با استفاده از قارچ، سلول‌های دفاع کننده طبیعی افزایش پیدا می‌کنند و در نتیجه سیستم ایمنی بدن مقاوم‌تر می‌شود.

 

انار
یکی از دلایلی که از انار به عنوان میوه‌ای شگفت انگیز یاد می‌شود، داشتن خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن است. انار بیشترین ظرفیت آنتی اکسیدانی را برای مهار یا خنثی‌سازی رادیکال‌های آزاد دارد و با داشتن این خاصیت می‌تواند با بیماری‌های مختلف از جمله آنفلوانزا، مقابله کند. اگر انار در دسترس شما نیست می‌توانید از آب انار بسته بندی شده (بدون قند و مواد افزودنی) استفاده کنید.

 

چای سبز
در چای سبز نوعی آنتی اکسیدان به نام “کاتچین” وجود دارد که می‌تواند سلول‌های ایمنی بدن را افزایش دهد و طبق تحقیقات انجام شده، این ماده روند انتشار ویروس را کند می‌کند. از دیگر ترکیبات چای سبز،”ال‌تیانین” است. طبق تحقیقاتی که در دانشگاه هاروارد انجام شده، این ماده، مقاومت سیستم ایمنی بدن را افزایش می‌دهد.

 

راههای درمان آنفلوآنزای خوکی, آنفلوآنزای خوکی چیست

تزریق واکسن آنفلوآنزای خوکی یکی از راههای درمان آنفلونزای خوکی است

 

درمان آنفلوآنزای خوکی
1- تزریق واکسن، یکی از بهترین درمان ها برای جلوگیری از عفونی شدن می باشد. این واکسن، محتوی ویروس مرده H1N1 می باشد. نوزادان از 6 ماهگی تا سالمندان و حتی زنان باردار هم می توانند این واکسن را تزریق کنند.

 

2- دو داروی ضد ویروسی برای پیشگیری و یا کاهش عوارض آنفلوآنزای خوکی وجود دارد، به نام های Relenza و Tamiflu . این داروها را بدون تجویز پزشک نباید مصرف نکنید.

 

پس از مصرف این داروها، اگر علائم آنفلوآنزا بیشتر از 48 ساعت در بدن باقی ماند، از این داروها استفاده نکنید.

 

افرادی که باید واکسن آنفلوآنزا بزنند
زنان باردار
افراد مراقبت کننده از نوزادان کوچکتر از 6 ماه
افراد شاغل در خانه های بهداشت و اورژانس ها
افراد 6 ماهه تا 24 ساله
افراد 25 تا 64 ساله که در معرض خطر بیماری مانند آسم و دیابت قرار دارند و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند.

 

نحوه تزریق واکسن
تزریق واکسن آنفلوآنزای خوکی
در حال حاضر، افراد بیشتر از 10 سال، یک تزریق واکسن نیاز دارند. با تزریق واکسن به افراد بزرگسال و سالم، در طی 21 روز آنتی بادی های محافظتی در بدن تولید می شود.


متاسفانه تزریق واکسن در نوزادان 6 ماهه تا کودکان 9 ساله، این اثر محافظتی را ندارد. برای همین 2 تزریق برای این گروه سنی باید انجام شود. 21 روز بعد از تزریق اول، تزریق دوم انجام می شود.


این واکسن هیچ خطری برای جنین و مادر باردار ندارد. اما با این حال بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.


موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۴/۰۹/۱۸
یاسر بیات

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی